De praktijk werkt met twee fulltime verloskundigen ook wel vroedvrouwen genoemd, Jef en Marian. Daarnaast werken er
ondersteunende en aanvullende zorgverleners
die hieronder worden voorgesteld.

VOORDELEN VAN ONZE KLEINSCHALIGE VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK:
• Kleinschalig: We werken maar met 2 verloskundigen, zo leer je ons kennen en wij jullie! Zeker in een bijzondere periode als zwanger zijn en het toeleven naar je bevalling is dit erg waardevol. Een vertrouwde band zorgt voor extra kracht tijdens de bevalling. We zien elkaar ongeveer 6 keer voor de bevalling en je leert ons beiden goed kennen tijdens deze controles.


• Betrokken en altijd bereikbaar: Omdat we alleen zwangere aannemen in omgeving Den Bosch, kunnen we de beschikbaarheid verlenen welke je mag verwachten bij een verloskundigenpraktijk. Snel ter plaatse indien nodig en bereikbaar voor vragen. Belangrijk in deze nieuwe soms onzekere periode van je leven.


• 20 jaar ervaring: Na al die jaren is gebleken dat wij over verloskunde dezelfde ideeën en opvattingen hebben. We zijn nuchter en bewegen mee binnen de mogelijkheden. Je zal niet vaak tegenstrijdigheden tegenkomen en je weet wat je van ons kan verwachten.


• Droomteam: harde werkers Jef en Marian, we vullen elkaar naadloos aan met inlevingsvermogen, daadkracht, opgewektheid, professionaliteit, en een nuchtere kijk op zwangerschap en bevallen.


• Vaste waarneemster: We hebben 1 vaste waarneemster, Iris van der Struijk die ons vervangt als we vakantie of bijscholing hebben..

Wanneer heb je een verloskundige nodig?

Als je zwanger bent komen er veel vragen op je af en is het belangrijk om gezondheidscontroles in de vorm van echo’s en medische controles (o.a. bloeddruk en waardes) te hebben. Deze begeleiding verzorgen verloskundigenpraktijken. In Nederland ben je hiervoor altijd volledig verzekerd. De kosten vallen binnen je basisverzekering en gaan niet van je eigen risico af.

 

Wanneer BEL je DE verloskundige TIJDENS DE BEVALLING?

In de loop van de zwangerschap gaan we je voorbereiden op de bevalling. Je krijgt dan ook belinstructies wanneer te bellen als je gaat bevallen. Ieder krijgt instructies afgestemd op de persoonlijke situatie.

parallax background
 

HISTORIE OVER DE verloskundigeNPRAKTIJK BIJ VOLLE MAAN

Onze verloskundigenpraktijk bestaat alweer 20 jaar. We kozen voor de naam “Bij Volle Maan” omdat volgens de verhalen meer kindjes bij volle maan worden geboren. Bij ons worden altijd alle kindjes bij volle maan geboren. Inmiddels hebben we duizenden vrouwen begeleid tijdens hun zwangerschap. We hebben al meer dan 2000 Bosschenaartjes eigenhandig op de wereld gezet. Ook zijn we trotse eigenaars van een prachtig praktijkpand waar we spreekuur draaien en echo’s maken. Er is ook een diëtiste, systeemtherapeut en yoga docente in ons pand te vinden.

 

Werkwijze van Bij Volle Maan:
We werken nog dagelijks met even veel plezier als 20 jaar geleden voor onze “eigen mensen”. Door de kleinschaligheid van de praktijk is het mogelijk om echt een band op de bouwen met de aanstaande ouders. Sophie is al jaren onze assistente. Zij neemt iedere werkdag tussen 9 en 12 uur de telefoon aan. Je kunt haar bellen om afspraken te maken of te verzetten, klachten te bespreken en uitslagen op te vragen. We hebben ook een vaste waarneemster in dienst. Ze heet Iris van der Struijk. Zij werkt voor ons als één van ons vakantie heeft of op cursus is. Vanaf de positieve zwangerschapstest kan je contact opnemen voor het maken van de eerste afspraken.

 

Werkgebied Bij Volle Maan:
Ons werkgebied beslaat de gemeente Den Bosch. Daar hoort ook Hintham, de Groote Wielen en Engelen bij. Op verzoek komen we ook wel eens buiten de stadsgrenzen. Je kunt altijd met ons overleggen of je niet te ver weg woont.

 

Spreekuur locaties Bij Volle Maan:
Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we gekozen naast onze hoofdlocatie in het centrum van de stad, ook spreekuur te draaien in de Maaspoort en op Oost. We hebben 2 keer in de week avond spreekuur. Dat is handig als je overdag werkt.

 

Hoofdlocatie Bij Volle Maan:
Centrum Den Bosch: Onze verloskundigenpraktijk is gevestigd in het souterrain van de oude pastorie van de Leonardus kerk. De verloskundigenpraktijk ligt op een steenworp afstand van het Centraal station. Het is makkelijk bereikbaar per fiets en auto. We hebben hier spreekuur op maandag en donderdag. Je kunt zowel in de middag als avonduren komen. Ook is hier het echo spreekuur.

 

Maaspoort: Op dinsdagmiddag hebben we spreekuur op de Maaspoortweg 6. (vlakbij de Maaspoorthallen tegenover Ballorig) Je gaat bij de praktijk van huisarts Emmers naar binnen Lekker dichtbij voor de mensen uit de Maaspoort, Reit, Rompert, Donk, Herven, Haren, Hambaken, Slagen en Buitenpepers.

 

Oost: Op woensdagochtend hebben we spreekuur in Medisch centrum Oost. We zitten op de eerste verdieping, boven aan de trap rechts. Zoals de naam al zegt, ideaal voor de zwangeren uit Oost, Hintham en Aawijk.