Echo's

Wanneer je je bij de praktijk aanmeldt, maken we met jou een afspraak voor de eerste echo in onze praktijk op de Halvemaanstraat 13 in het centrum van Den Bosch. Deze echo vindt rond de 8 weken plaats. 


Polaroid

8 WEKEN ECHO

Bij deze echo wordt gekeken of de zwangerschap intact is, of het éénling zwangerschap is en of het vruchtje zich in de baarmoeder bevindt. Het is mogelijk dat deze echo via de vagina wordt gemaakt, om een goede beeldkwaliteit te krijgen.

Alle echo's zijn momentopnames, er kunnen helaas altijd dingen gemist worden.

Polaroid

12 WEKEN ECHO

Rond 11-12 weken wordt de termijnecho gemaakt. Aan de hand van de lengte van de baby van het hoofdje tot de stuit wordt de exacte uitrekendatum berekend. Aangezien alle baby’tjes rond deze tijd even groot zijn, kunnen we uitrekenen wanneer we verwachten dat je gaat bevallen. Deze echo wordt langs de buik gemaakt.

Alle echo's zijn momentopnames, er kunnen helaas altijd dingen gemist worden.

Polaroid

13 WEKEN SCREENINGS ECHO

De eerste trimester SEO (structureel echoscopisch onderzoek) kan verricht worden tussen 12 weken en 3 dagen en 14 weken en 3 dagen Bij dit onderzoek kijkt de echoscopiste of er aanwijzingen zijn voor lichamelijke afwijkingen bij het ongeboren kind. Het doel van het eerste trimester SEO is om in een vroeg stadium te onderzoeken of het ongeboren kind lichamelijke afwijkingen heeft. Ernstige afwijkingen - zoals een open schedel of groot defect in de buikwand - kunnen mogelijk vroeg in de zwangerschap worden ontdekt. Voor meer informatie kan je hier terecht: https://www.pns.nl/13-wekenecho