We werken met z’n tweeën in onze verloskundige praktijk in
's-Hertogenbosch en dit heeft, vinden wij, verschillende voordelen:

• We werken maar met 2 verloskundigen, zo leer je ons kennen en wij jullie! Zeker in een bijzondere periode als zwanger zijn en toeleven naar je bevalling is dit erg waardevol. Een vertrouwde band zorgt voor extra kracht tijdens de bevalling.

• Voor ons is het prettig dat we jullie echt leren kennen, tijdens de controles zien jullie ons ongeveer 6 keer. Dit maakt voor ons het werk leuker en persoonlijk, en zo kunnen we onze zorg aanpassen aan jullie behoeftes;

• Na al die jaren is gebleken dat wij over verloskunde dezelfde ideeën en opvattingen hebben. Je zal niet vaak tegenstrijdigheden tegenkomen en je weet wat je van ons kan verwachten.

De praktijk

Onze praktijk bestaat alweer 17 jaar. We startten onze zaak met een laptop, 2 verlostassen, een hele hoop energie én zin in verloskunde en ondernemen. We kozen voor de naam “Bij Volle Maan” omdat volgens de verhalen meer kindjes bij volle maan worden geboren. Bij ons worden altijd alle kindjes bij volle maan geboren. Inmiddels hebben we vele duizenden vrouwen begeleid tijdens hun zwangerschap. We hebben eigenhandig al meer dan 1250 Bosschenaartjes op de wereld gezet. Ook zijn we trotse eigenaars geworden van een prachtig eigen praktijkpand waar we spreekuur draaien en echo’s maken. We hebben tegenwoordig ook een diëtiste, systeemtherapeut en yoga docente in ons pand.

We werken nog dagelijks met even plezier als 17 jaar geleden voor onze “eigen mensen”. Door de kleinschaligheid van de praktijk is het mogelijk om echt een band op de bouwen met de aanstaande ouders.

Sophie is al jaren onze assistente. Zij neemt iedere werkdag tussen 9 en 12 uur de telefoon aan. Je kunt haar bellen om afspraken te maken of te verzetten, klachten te bespreken en uitslagen op te vragen.

We hebben ook een vaste waarneemster in dienst. Ze heet Iris van der Struijk. Zij werkt voor ons als één van ons vakantie heeft of op cursus is.

Waar werken we?
Ons werkgebied beslaat de gemeente ’s-Hertogenbosch. Daar hoort ook Hintham, de Groote Wielen en Engelen bij. Op verzoek komen we ook wel eens buiten de stadsgrenzen. Je kunt altijd met ons overleggen of je niet te ver weg woont.
Spreekuur locaties
Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we gekozen naast onze hoofdlocatie in het centrum van de stad, ook spreekuur te draaien in de Maaspoort, Empel en op Oost. We hebben 2 keer in de week avond spreekuur. Dat is handig als je overdag werkt.

Hoofdlocatie: Centrum - Onze praktijk is gevestigd in het souterrain van de oude pastorie van de Leonardus kerk. De praktijk ligt op een steenworp afstand van het Centraal station. Het is makkelijk bereikbaar per fiets en auto. We hebben hier spreekuur op maandag en donderdag. Je kunt zowel in de middag als avonduren komen. Ook is hier het echo spreekuur.

Empel - Op dinsdagochtend hebben we spreekuur in medisch Centrum het Schild. Ideaal als je in Empel, Rosmalen of in de Groote Wielen woont

Maaspoort - Op dinsdagmiddag hebben we spreekuur op de maaspoortweg 6. (vlakbij de Maaspoorthallen tegenover Ballorig) Je gaat bij de praktijk van huisarts Emmers naar binnen Lekker dichtbij voor de mensen uit de Maaspoort, Reit, Rompert, Donk, Herven, Haren, Hambaken, Slagen en Buitenpepers.

Oost - Op woensdagochtend hebben we spreekuur in Medisch centrum Oost. We zitten op de eerste verdieping, boven aan de trap rechts. Zoals de naam al zegt, ideaal voor de zwangeren uit Oost, Hintham en Aawijk.