Wie zijn wij

Marian

Ik ben Marian Corté en de trotse moeder van een mooie dochter. Na een paar jaar werken als verpleegkundige, heb ik de uitdaging opgepakt om aan de studie verloskunde te beginnen. Een geweldige keuze! In 1998 ben ik afgestudeerd en na een paar jaar waargenomen te hebben, ben ik met Jef een eigen praktijk gestart. Na bijna 15 jaar ben ik nog steeds blij en verwonderd als er weer een nieuwe mensje geboren, wat een mooi vak!

Jef

Ik ben Jef Mennens, en meteen na de middelbare school ben ik de studie “vroedkunde” gaan volgen. Het idee was eerst verpleegkundige te worden, maar het werken met jonge, gezonde mensen, in een bijzondere fase in hun leven sprak me zo aan, dat ik meteen voor de studie verloskunde ben gegaan. Na bijna 20 jaar heb ik nog geen dag spijt gehad van deze beslissing, een mooi, afwisselend beroep, met iedere dag weer onverwachtse mooie momenten

Een man als verloskundige

Een man als verloskundige?” Het is inderdaad voor veel mensen even wennen, maar eenmaal gewend, bevalt het de meesten prima. Na een paar controles ga je gewoon bij Marian of bij Jef op controle, en niet bij de vrouw of de man. Mocht iemand om persoonlijke redenen echt geen man bij de bevalling willen aan het bed, kan dit natuurlijk met ons besproken worden. 

Bij Volle Maan

In 2002 startten we met Verloskundige praktijk ‘Bij Volle Maan’ in Den Bosch. Inmiddels hebben we samen al meer dan 1250 Bosschenaartjes op de wereld gezet.

We werken met z’n tweeën in onze verloskundige praktijk in Den Bosch, en dit heeft, vinden wij, verschillende voordelen:

  • Daar er maar twee verloskundigen werken in onze praktijk is het voor de cliënten makkelijk om ons allebei goed te leren kennen, wat leuk en belangrijk is in de bijzondere periode van zwangerschap en bevalling. Het geeft een persoonlijke, vertrouwde band met de mensen met wie je werkt.
  • Voor ons is het prettig dat je ook alle mensen echt kent, tijdens de controles zien we de mensen elk ongeveer 6 keer, hierdoor kunnen we onze cliënten beter leren kennen, wat in de praktijk het werk leuker en persoonlijker maakt;
  • Daar we elkaar erg goed kennen is ook gebleken dat we allebei dezelfde opvattingen en ideeën over de verloskunde hebben. Dit is makkelijk voor de cliënten: ze zullen niet veel tegenstrijdigheden tegenkomen en weten ook precies wat ze van ons kunnen verwachten.

Sophie

Ik ben Sophie Bergman, en ik ben de assistente/telefoniste van de praktijk. Ik heb jarenlang als kraamverzorgster gewerkt, en na de de geboorte van mijn zoontje (bij Marian), ben ik als assistente komen werken. Iedere ochtend zit ik achter de telefoon om afspraken te maken en allerlei vragen te beantwoorden. 

Floor

Mijn naam is Floor Meurs en ik ben inmiddels meer dan 10 jaar verloskundige. Na enkele jaren in een grote praktijk in Den Haag gewerkt te hebben ben ik terug naar Brabant verhuisd. Ik vervang Marian en Jef bij vakanties, bijscholingen en dagjes vrij. Je komt me vast een keer tegen tijdens het spreekuur of tijdens een dienst.

Christa

Ik ben christa de Wit. Ik werk als verloskundige in een ziekenhuis en heb een eigen pretechoburo in Oss. Ik heb jaren lang medische echo’s gemaakt in een groot medisch centrum en sinds enkele jaren ben ik de echoscopiste bij ” Bij Volle Maan”