Samenwerking

Janssen Gestalt therapie

Consulten op de praktijk aan de Halvemaanstraat mogelijk!

Als vrouwen in verwachting zijn gebeurt er erg veel met ze. Verloskundigen besteden vaak voldoende aandacht aan de lichamelijke ontwikkelingen en aan de ontwikkeling van het kind. Tijdens een belangrijke levensgebeurtenis, zoals een zwangerschap en het krijgen van kinderen is, worden mensen vaak geconfronteerd met oude pijnen. De verbinding met je eigen moeder, en je grootmoeder en overgrootmoeders, wordt vaak weer duidelijk voelbaar. Datgene wat je in je leven hebt mee gemaakt, wordt tijdens de zwangerschap vaak uitvergroot. Angsten en onzekerheden die je al had, voel je nu vaak nog duidelijker.

Daarnaast ga je moeder worden en je partner wordt vader. Niemand krijgt daar een recept van hoe je ouders gaat worden. De verantwoordelijkheid voor je kind ga je als moeder al snel voelen, voor de vader komt dit gevoel vaak aan het einde van de zwangerschap of juist na de bevalling opzetten. Vaak hebben mensen vragen of ze een kind wel groot kunnen brengen en wat daarvoor nodig is.

Met name moeders, maar zeker ook vaders kunnen hier tegen aan lopen, hebben vaak te maken met dubbele functies: je bent moeder, maar ook partner, je sport ook en wellicht heb je een baan. Vrouwen zien er vaak tegenop om deze zaken op een goede manier te combineren. Het komt dan nogal eens voor dat vrouwen burnoutachtige klachten krijgen.

Als je al eerder zwanger bent geweest en je hebt een hele lastige zwangerschap of zeer pijnlijke of traumatische bevalling gehad, dan kan het zijn dat deze angsten of herbelevingen juist weer terugkomen als je zwanger bent.

Ook kan het zijn dat je merkt dat je twijfelt over je relatie. Je bent wel zwanger, maar is dit nu de partner met wie jij een gezin wilt vormen? Of juist tijdens de zwangerschap worden relatieproblemen soms nog duidelijker.

Tijdens belangrijke life-events, zoals de zwangerschap en bevalling, kan het fijn zijn om te gaan praten met iemand die verstand van zaken heeft. Die jou kan begeleiden in alles wat er gaat veranderen en die met jou mee kan kijken naar de manier waarop jij met deze situatie en jouw gevoelens, angsten en twijfels om gaat. Om deze reden kan Wasilie Janssen van JanssenGestalt, praktijk voor therapie en counseling in de verloskundige praktijk Bij Volle Maan in Den Bosch clienten zien voor individuele therapie of coaching, traumabehandeling en relatietherapie.

Je kan rechtstreeks een afspraak maken. Contact gegevens via www.janssengestalt.nl

 

Ellen Kant van Adviesbureau Voeding & Leefstijl

Voor alle zwangeren die extra behoefte hebben aan extra begeleiding met betrekking tot voeding, voor zwangeren die te veel aankomen of de jonge moeders die aangekomen kilo’s willen kwijtraken.

Als je tijdens de zwangerschap zwangerschapsdiabetes (suikerziekte) ontwikkelt, zal je ook begeleid worden door Ellen.

Ellen heeft spreekuur in Vlijmen, maar ook in onze praktijk op de Halvemaanstraat 13.

Je kan rechtstreeks een afspraak maken. Contact via www.dietist-denbosch.com