Echo’s laten maken in Den Bosch

Echospreekuur op de Halvemaanstraat in Den Bosch

Om volledige zorg in de praktijk te kunnen bieden, hebben onze zwangeren de mogelijkheid om de echo’s in onze praktijk in Den Bosch te maken.

Eerste echo in Den Bosch

Wanneer je je bij de praktijk aanmeld, maken we met jou een afspraak voor de eerste echo in Den Bosch. Vaak is dit in combinatie met je intake gesprek. Dit zal rond 8-9 weken plaats vinden. Bij deze echo wordt gekeken of de zwangerschap intact is, of het éénling zwangerschap is en of het vruchtje zich in de baarmoeder bevindt. Het is mogelijk dat deze echo via de vagina wordt gemaakt, om een goede beeldkwaliteit te krijgen.

Termijnecho

Rond 11-12 weken wordt de termijnecho gemaakt. Aan de hand van de lengte van de baby van het hoofdje tot de stuit wordt de exacte uitrekendatum berekend.

Nekplooimeting

Mocht je kiezen voor een nekplooimeting, wordt deze echo verricht in het DVU (www.diagnostiekvooru.nl). Voor meer info zie: prenatale onderzoeken

20 weken

Rond 20 weken kan je een screeningsecho laten maken. Tijdens deze SEO (structureel Echoscopisch Onderzoek), wordt de baby van kop tot teen nagekeken en wordt er gekeken of er geen afwijkingen te zien zijn. Het is echter geen “garantie-echo”  Kleine afwijkingen, zoals bijvoorbeeld een kleine hartafwijking  zijn niet op een echo te zien. Deze echo wordt gemaakt in het DVU (www.diagnostiekvooru.nl)

36 weken

Rond 36 weken wordt een echo gemaakt om te kijken of de baby met het hoofdje naar beneden ligt. Ook wordt de grootte van de baby opgemeten

Extra echo op indicatie

Het is mogelijk dat er in de loop van de zwangerschap nog extra echo’s door ons aangevraagd worden. Bijvoorbeeld als de groei moeilijk te beoordelen is

Christa De Wit is onze echoscopiste, zij zal ons opleiden om de echo’s maken. Het kan dus zijn dat je 2 mensen hebt die de echo maken. Voordeel is dat je extra lang naar je kindje kan kijken.

Christa de Wit

Christa de Wit

Gezien de echo een medische handeling is en de ruimte in de echokamer beperkt is, verzoeken wij dat er maximum 2 “kijkers” meekomen.

Er mogen geen filmopnames gemaakt worden. Je krijgt een foto mee van de echo. Het is niet mogelijk de foto op USB stick te zetten.

ALLE ECHO’S ZIJN EN BLIJVEN ALTIJD MOMENTOPNAMES, ER KUNNEN HELAAS ALTIJD DINGEN GEMIST WORDEN!